Δ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ


Αν σας ενδιαφέρει να γνωρίσετε την Ευρυτανία και ταυτόχρονα να απολαύσετε μοναδικές εμπειρίες κοντά στη φύση, μπορείτε να απευθυνθείτε και σε εμάς. Θα σας βοηθήσουμε να διοργανώσετε εκδρομές και θα σας συστήσουμε έμπειρους οδηγούς, που θα σας συνοδέψουν και θα σας καθοδηγήσουν σε μοναδικές δραστηριότητες, που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στις διακοπές σας και κυρίως τις εικόνες σας.

Το όμορφο Καρπενήσι και η γενικότερη περιοχή της Ευρυτανίας με την ποικιλία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος, προσφέρονται για πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού και δραστηριότητες προσιτές στον καθένα. Αποδράστε μόνοι, με την παρέα σας ή την οικογένειά σας.Προτεινόμενες δραστηριότητες
 • Ski και snowboard - Με τα σκι ή με τη σανίδα απολαύστε εύκολες διαδρομές με μοναδική θέα στα χιονισμένα βουνά της περιοχής ή για τους πιο έμπειρους σκιέρ, απολαύστε την περιπέτεια και την ευχαρίστηση της κατάβασης των πιο απότομων πλαγιών του βουνού. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Καρπενησίου, λειτουργούν σχολές εκμάθησης σκι και ενοικιάζεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός.
 • Πεζοπορία (Trekking) - Πεζοπορία στο βουνό, στη φύση, στις όχθες αλλά και σε ορισμένα σημεία μέσα στα ποτάμια. Οι πεζοπορίες αυτές πραγματοποιούνται όλες τις εποχές με προτίμηση την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις κρυφές ομορφιές και των πιο απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών της Ευρυτανίας, με τη συνοδεία εκπαιδευμένων και έμπειρων οδηγών βουνού.
 • Διάσχιση φαραγγιού (Canyoning) - Είναι μια σύνθετη δραστηριότητα, η οποία συνδυάζει πεζοπορία, αναρρίχηση, κατάβαση βράχων, πέρασμα ποταμού και κολύμπι. Όταν η διαδρομή εμποδίζεται από καταρράκτες, τότε περιλαμβάνει και άλματα από ύψος στο νερό. Στην Ελλάδα, η διάσχιση φαραγγιού είναι μία σχετικά νέα δραστηριότητα που όμως αναπτύσσεται γρήγορα, κερδίζοντας πολλούς και φανατικούς οπαδούς. Πολλά φαράγγια στην καρδιά της Ευρυτανίας (Πανταβρέχει, Μαύρη Σπηλιά, Βόθωνας), προσφέρουν στους λάτρεις του είδους διασχίσεις διαφόρων επιπέδων και καταρριχήσεις (Rappel) σε εκπληκτικούς καταρράκτες χρησιμοποιώντας πάντα τον κατάλληλο εξοπλισμό.
 • Τoξοβολία - Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με εκπαιδευτικά τόξα και στόχους για να ασκηθείτε στο άθλημα.
 • Ποδηλασία (Μountain bike) - Για περιπλανήσεις στα δάση της περιοχής, κυρίως γύρω από το Καρπενήσι, ακολουθώντας ήσυχα μονοπάτια με τεχνητά περάσματα και όμορφους δασικούς δρόμους.
 • Ιππασία - Χαλαρώστε με μια μικρή βόλτα στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη με εκπαιδευμένα άλογα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση από έμπειρους οδηγούς-εκπαιδευτές.
 • Jeep Safari - Με ιδιόκτητο ή νοικιασμένο 4X4, διάσχιση δασικών δρόμων, πέρασμα ποταμών, ανάβαση βουνών. Μοναδικές διαδρομές στην ορεινή φύση, με συνοδεία ενός έμπειρου οδηγού.
 • Rafting - Κατάβαση των ποταμιών της περιοχής με φουσκωτή βάρκα. Το πλήρωμα συνήθως αποτελείται από 6 έως 8 κωπηλάτες. Την βάρκα κατευθύνει επαγγελματίας οδηγός ποταμού.
 • Kayak ποταμού - Μονοθέσιο σκάφος, ευέλικτο στα αφρισμένα ποτάμια. Απαραίτητη η παρακολούθηση σχολής για την ασφαλή κατάβαση.
 • Canoe-Kayak - Διθέσια και πολύ άνετα σκάφη, ιδανικά για λίμνες και εξερεύνηση στενών περασμάτων, πάντα με τη συνοδεία επαγγελματία οδηγού.
 • Monoraft - Κατάβαση ποταμού με μονοθέσιο φουσκωτό σκάφος. Επαγγελματίας οδηγός ποταμού συνοδεύει 5-6 monoraft.
 • Hot-Dog - Κατάβαση ποταμού με διθέσια φουσκωτά σκάφη. Επαγγελματίας οδηγός ποταμού συνοδεύει 6-8 σκάφη.
 • Hydrospeed - Κατάβαση ποταμού με ειδική σανίδα, δίνοντας ώθηση με το σώμα μας. Επαγγελματίας οδηγός ποταμού συνοδεύει 4-6 σκάφη.