Τ Ο Π Ο Θ Ε Σ Ι Α


Πρόσβαση

Η ευρύτερη περιοχή του Nομού Eυρυτανίας είναι προσβάσιμη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, οδικώς. O Δήμος Καρπενησίου συνδέεται με όλες τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, με ένα άνετο οδικό δίκτυο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η πρόσβαση στην περιοχή, μπορεί να γίνει:
  • Από Αθήνα μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Συνολική απόσταση 287 χλμ.
  • Από Λαμία μέσω των παρακάτω τοποθεσιών: Λιανοκλάδι, Καστρί, Μάκρη, Μακρακώμη, Βίταλη, Πτελέα, Νεοχωράκι, Άγιος Γεώργιος, Τυμφρηστός, Ράχη Τυμφρηστού, Άγιος Νικόλαος. Συνολική απόσταση 78 χλμ.
  • Από Θεσσαλονίκη μέσω της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Λαμίας. Συνολική απόσταση 368 χλμ.
  • Από Αγρίνιο μέσω των παρακάτω τοποθεσιών: Ποταμούλα, Άγιος Βλάσιος, Καραμαναίικα, Χούνη, Γέφυρα Επισκοπής, Δυτική Φραγκίστα, Ανατολική Φραγκίστα, Καλεσμένο. Συνολική απόσταση 111 χλμ.

Φυσικά η πρόσβαση στην περιοχή, είναι εφικτή και από άλλες διαδρομές. Συνιστάται όμως, να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε με συμβατικό αυτοκίνητο. Αντίθετα, προτείνονται σαν άριστες διαδρομές για 4X4 αυτοκίνητα κατά την καλοκαιρινή εποχή.

Ικανοποιητικός είναι και ο αριθμός των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, που συνδέουν τις παραπάνω πόλεις με την ευρύτερη περιοχή. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον Πίνακα Δρομολογίων Λεωφορείων K.T.E.Λ. του Nομού Ευρυτανίας.

To συνολικό μήκος του κύριου οδικού δικτύου του Δήμου Καρπενησίου είναι 126,5 χλμ. Από αυτά τα 26 χλμ. είναι εθνική οδός, τα 64,5 χλμ. επαρχιακή και τα υπόλοιπα 36 χλμ. κοινοτική. Από αυτά επίσης, τα 88,5 χλμ. είναι ασφαλτοστρωμένα, ενώ τα υπόλοιπα 30 χλμ. είναι χωμάτινα. 17 χλμ. του οδικού δικτύου δεν είναι προσπελάσιμα κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ άλλα 20 χλμ. έχουν πρόβλημα λόγω των παγετώνων.

Τονίζεται ότι όλα τα Ι.X., που ταξιδεύουν στην περιοχή κατά την χειμερινή περίοδο, πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.